Perfect IT är en leverantör av affärssystem som funnits i 25 år men delvis gått under radarn för många. Det molnbaserade affärssystemet BeX Online, inriktat mot retail, är dock väletablerat och kan idag uppvisa en imponerande lista av kända varumärken. Vi har intervjuat Lennart Söderberg, grundare och VD på Perfect It.

Perfect IT och BeX – vad är det och vad är det ni erbjuder marknaden?

Perfect It är företaget som utvecklar och säljer det molnbaserade affärssystemet BeX Online. Vi har tidigare varit återförsäljare och partner till Microsoft Dynamics, Visma Business och Garp och samlade ihop vår erfarenhet till utvecklingen av BeX som lanserades i sin första version 2011. BeX består av själva affärssystemet BeX Online, BeX POS och BeX Api

Ni valde redan från start att satsa på en molnbaserade applikationer – varför?

Vi har tidigare utvecklat molnbaserade e-handelsplattformar får både B2C och B2B till våra affärssystem och såg att det var framtidens teknik. Eftersom vi hade både webteknikkompetens och stor erfarenhet av traditionella affärssystem var det ett naturligt val att även utveckla ett affärssystem som en molnlösning

Hur ser er målgrupp ut och vad är er styrka jämfört med andra applikationer på marknaden?

Vår målgrupp är handelsföretag som vill växa inom den digitala och fysiska världen, både nationellt och internationellt. Vår styrka att vi har en modern plattform med ett strömlinjeformat affärsflöde som effektivt samordnar digital och fysiskt handel redan från början. Det är ett koncept som vi vidareutvecklat hela tiden med lösningar för omnikanal, värdebevis, order/lageroptimering, inköpsplanering, snabba utleveranser, robotlager mm. Det är också en styrka att vi har full kontroll på både produkt och kundrelationer. Det ger en möjlighet att erbjuda en konkurrenskraftig produkt och förutsägbar kostnad för våra kunder över tid.

Vilka trender ser du hos er målgrupp när det gäller IT?

Det är framförallt samordning av fysisk och digital handel och det gäller både konsumentförsäljning och försäljning till företag. Det är både kundnytta och effektivisering som är i fokus. Det har också kommit till många expertsystem för olika ändamål som man vill kunna integrera i affärsprocessen. Det är oftast molnsystem som arbetar med webteknik och api:er.. Det kan var retursystem, intelligenta marknadskommunikationssystem, robotsystem, crm, helpdesksystem mm. På den fysiska butikssidan är det en utveckling från traditionella kassalösningar till mobila säljstödjande system både för den säljande personalen och direkt för konsumenten, sk avancerad självbetjäning. Upplevelsen blir mer och mer lika e-handeln.

Om du blickar framåt några år – vad är er ambitioner och mål?

Vår ambition med BeX är att följa med och ligga i framkant på den utveckling vi kan se inom handeln med både ett närmande till kundens behov och upplevelse och en alltmer konkurrensutsatt internationell marknad. BeX skall alltmer bli navet i ett sömlöst molnbaserat nätverk av olika typer av affärs- och kommunikationslösningar. Vi kommer också att ytterligare underlätta för våra kunder att snabbt och enkelt starta upp och köra igång BeX olika funktioner och integrationer med andra system.

Tack Lennart för att du tog dig tid att besvara våra frågor rörande Perfect IT!