Vi tittar närmare på finalisterna för Årets HR-systemprojekt 2021

En närmare titt på finalisterna för Årets HR-systemprojekt 2021

Årets HR-systemtävling är i full gång och juryn har utifrån de inskickade bidragen kunnat urskilja tre implementationer som är särskilt väl genomförda. De tre projekten har utmärkt sig från resten gällande struktur, genomförande och resultat. Projektgrupperna har gjort sin hemläxa i början av implementationerna, vilket visar sig när de goda resultaten uppkommer. Av de tre projekten kan endast en stå sig som vinnare av Årets HR-systemprojekt 2021. Låt oss titta närmare på årets finalister:

 

Saltå Kvarn AB och Kontek Lön AB

Vår första finalist är Saltå kvarn som tillsammans med Kontek Lön har implementerat systemet Kontek HRM Employee. Implementationen ämnade att förbättra Saltå Kvarns HR-funktion med särskild fokus på On- och Off-boarding processer, medarbetarsamtal, informationshantering i policys och utskick, samt rehab-stöd. En noggrann planering, en värdefull slutprodukt och ett gott samarbete mellan kund och leverantör har gjort att Saltå Kvarn gjort sig förtjänta av en finalplats i årets tävling. Grattis Saltå Kvarn och Kontek!

 

Diaverum och Gavdi Sverige AB

Det andra implementationsprojektet som har urskilt sig från mängden har utförts av Diaverum tillsammans med Gavdi där systemet SAP SuccessFactors förts in i 22 länder på 16 olika språk. Projektet var ett initiativ som skulle centralisera masterdata i en stor organisation, ta användning av data för analytics till organisationen, samt byta ut tidigare systemstöd för lärande och Performance & Goals. Implementationen stäcker sig över landsgränser och flertalet språk, vilket gjort projektet till en komplex utmaning. Dessa svårigheter tacklades med hjälp av öppen kommunikation, en engagerad projektgrupp och noggrant valda implementationsparters. Grattis Diaverum och Gavdi!

 

Boliden och Kainos

Boliden har tillsammans med Kainos (fd. Cloudator) implementerat systemet Workday HCM i Bolidens verksamhet. För Boliden var standardisering, automatisering, själv-service och att få en koncerngemensam källa för masterdata centrala mål för implementationen, vilket också uppnåddes vid utvärdering av projektets resultat. Tydlig ansvarsfördelning, gott samarbete, stora förbättringar i organisationen och ett fokus på att skapa affärsvärde har lett till att projektet stolt står som utmanare i finalen. Grattis Boliden och Cloudator!

 

Vad händer nu?

De tre finalisterna kommer presentera sina projekt och genomgå en ytterligare jurybedömning där projekten kommer undersökas på en djupare nivå. Efter juryns bedömning krönas vinnaren av årets HR-systemprojekt och prisutdelningen sker den 16:e November.

 

Om prisutdelningen

 

Stort lycka till våra finalister i nästa steg!

 

Författare: Oscar Åberg Dahlberg

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.