ERP

En närmare titt på finalisterna av Årets Affärssystemprojekt 2023/2024

Processen att utse Årets Affärssystemprojekt 2023/2024 är i full gång och den eminenta juryn har noga utvärderat de inskickade bidragen för att lyfta fram de mest imponerande affärssystemprojekten. Tre projekt har särskilt utmärkt sig genom att effektivt hantera stor komplexitet med gedigen planering och ett framgångsrik genomförande, vilket givet mycket positiva resultat.

 

Vid förstudierna har betydelsen av ett väl genomtänkt förarbete blivit tydligt. De bidrag som har lagt ned tid och ansträngning på att utveckla tydlighet mellan företages mål och vision kopplat till affärsystemsstrategi har visat sig ha en fördel i bedömningen. Upphandlingsprocessen har spelat en central roll, där en noggrann urvalsprocess och en väldefinierad kravspecifikation har varit av avgörande betydelse. När det gäller implementeringsprojekten har juryn särskilt uppmärksammat den positiva och effektiva relationen mellan kund och leverantör. Ett nära samarbete och ömsesidig förståelse har möjliggjort smidiga implementeringar och snabba reaktioner på eventuella utmaningar som uppstått under processens gång.

 

Slutligen har resultatet av implementeringen betonats, där fokus legat på förmågan att utveckla företagets processer och generera mätbara förbättringar. Det har inte bara handlat om att implementera ett nytt system utan att verkligen optimera och effektivisera verksamheten.

 

Finalisterna har verkligen lyckats leverera på dessa områden och imponerat på juryn. Låt oss titta närmare på årets finalister som alla har chansen att bli Årets Affärssystemprojekt 2023/2024.

 

 

Sophiahemmet – Exsitec

Sophiahemmet stod inför utmaningen att modernisera sitt affärssystem efter 25 år. Det ansågs inte längre optimalt för att stödja verksamheten. Ökad manuell arbetsbelastning i Excel för att kompensera hade skapat ett stort personberoende i processerna. Behovet av effektivisering var stort. Efter en noggrant utarbetad kravspecifikation och en strukturerad upphandlingsprocess föll valet av nytt affärssystem på Visma.net. Trots en mängd utmaningar i form av en diversifierad verksamhet med unika krav och en mängd integrationer och kontaktytor som behövde koordineras utfördes projekt på både tid och budget. Sophiahemmet och Exsitec gjort sig förtjänar mer än väl en finalplats i årets tävling. Grattis!

 

 

Latitude 64 – BeOneNorth

Latitude 64 var under en intensiv tillväxtfas vilken hindrades av en stor mängd manuella processer, över 10 000 unika artiklar, avsaknad av affärssystem och bristfällig rapportering och beslutsstöd. Med nya investerare krävdes spårbarhet och transparens och krav på att kunna fatta datadrivna beslut och effektivisera processerna. För att möta dessa utmaningar anlitades en extern rådgivare inom affärs- och verksamhetsutveckling. De konkretiserade mål och väg framåt för ledningsgruppen samt gav stöd i en grundlig process- och kravanalys. Tillsammans konstaterad de att SAP Business One tillsammans med partnern BeOneNorth var den optimala vägen framåt för Latitude 64. Genom ett intimt och transparant samarbete blev projektet en succé för Latitude 64 och BeOneNorth och de är nu en stolt utmanare i finalen. Grattis!

 

 

StepLock – Implema

Under 2022 hade StepLock hamnat i ett läge där de vuxit ur sitt affärssystem vilket satte hinder för vidare expansion. Ledningen insåg att de skulle behöva ett nytt, mer robust, hållbart och flexibelt affärssystem. I en gemensam process kom ledning och medarbetare fram till att de behövde ett affärssystem som var skalbart och hade ”global tillgänglighet” samt enkelt att kunna skapa nya processer när de ska starta upp nya bolag i nya länder. Efter en strukturerad och utförlig utvärdering blev valet av nytt affärssystem SAP S/4HANA Cloud och implementationspartnern Implema AB. En tydlig inriktning från ledningen att hålla sig till standard, ett gediget förarbete tillsammans med Implema samt involvera medarbetare mynnade ut i ett väldigt framgångsrikt projekt och en hedersam plats i finalen. Grattis!

 

Det svåra arbetet att utse en vinnare ligger på vår eminenta jury. Vilket bidrag det blir kommer att presenteras under ERP Summit 2024 som äger rum i Stockholm den 21 maj.

 

Läs mer om prisutdelningen

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.