morkbla
ERP

SoftOne utmanar inom affärssystem!

Låt mig först slå fast att SoftOne inte är en ny aktör på den svenska marknaden. Istället räknas SoftOne till den kategori av svenska leverantörer som kan uppvisa en lång och fläckfri meritlista från grundandet 1985 fram till idag. Under dessa snart 30 år har bolaget samlat på sig fler än 2.500 kunder och har i princip aldrig uppvisat något negativt resultat. Istället har bolaget lotsats med en varsam hand av grundaren och ägaren från att vara en liten nischspelare till att idag kunna erbjuda ett relativt heltäckande affärssystem för mindre/medelstora organisationer.

Den som inte känner till marknaden kan ha uppfattningen att SoftOne är ett litet system som ska jämföras med övriga mikro-system såsom Björn Lundén, Fortnox, UniBas, Edison, Mamut, Visma Admin, etc. Detta är dock fel. SoftOne har med åren successivt utvecklat sin bredd och har idag förutsättningar att möta ett flertal av de något större affärssystemen.

Unikt med SoftOne är att man sedan några år tillbaka kan erbjuda ett komplett affärssystem som även inkluderar ett helt integrerat lönesystem (efter förvärvet av Carat Lön). Att kunna erbjuda både affärssystem och lön tillhörde primärt 1980- och 1990-talet. Sedan dess har flertalet leverantörer valt att kliva av och renodlat sin verksamhet till antingen affärssystem eller lönesystem. Kvar på marknaden idag återstår enbart mycket få leverantörer som kan erbjuda detta i ett och samma paket.

Det som gör SoftOne extra intressant just nu är att man numera kan erbjuda ett äkta molnbaserat affärssystem. Arbetet med denna överläggning har pågått i flera år och man har valt den förnuftiga vägen att skriva om applikationen istället för att fuska ihop en sk ”ful-lösning” vilket merparten av de traditionella leverantörerna valt att göra när de tagit klivet över i den molnbaserade världen.

All heder åt SoftOne som valt att genomföra detta arbete i det tysta och nu väljer att genomföra en officiell lansering när produkten verkligen är klar. Det är tyvärr annars vanligt att leverantörerna basunerar ut sin framgång med molnbaserat system långt innan produkten är klar och dessutom när lösningen bygger på en halvmesyr där man försökt att utnyttja befintlig programkod och sedan lägga på ny teknik ovanpå. Det är ett dåligt och kortsiktigt vägval.

Att kunna visa upp en redan befintlig och lönsam kundbas på mer än 2.500 kunder och samtidigt kunna erbjuda ett helt molnbaserat affärssystem som kan attrahera en ännu bredare målgrupp skapar mycket goda förutsättningar för framgångar. Det ska bli mycket spännande att följa SoftOnes utveckling de kommande åren. Det finns all anledning för ett flertal konkurrenter att se upp!

 

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.