HR

Innovation och insikter om framtidens HR

Två intensiva och inspirerande dagar på HR Tech i Amsterdam är till ända. Jag har deltagit på en mångfald av intressanta föredrag om Digitalisering av HR och verksamheter, spännande systempresentationer med nya applikationer som utnyttjar såväl ”machine learning” (eller artificiell intelligens) som prediktiv analys och inte minst har jag sagt hej till IBM:s robot Watson.

Det är en spännande tid vi har framöver med nya möjligheter (och utmaningar) som vi idag inte ens kan föreställa oss att vi kommer att möta i en framtid som vi dock vet kommer att vara föränderlig.

En viktig konklusion som summering från alla föreläsningar är vikten av att ”verkligen” kunna lita på den data man använder. Ska vi i framtiden kunna dra nytta av alla dessa fantastiska verktyg måste vi bli väldigt mycket mer säkra på kvaliteten så att vi kan lita på vår data. Många beslutsunderlag kommer att extraheras fram baserat på dessa verktyg och datakällor med förödande resultat om vi inte får ordning och trovärdighet i vår data. Och denna ordning, struktur och kvalitet kommer definitivt inte av sig självt! Det är således hög tid för många organisationer att kvalitetssäkra Masterdata, on-/Off- boarding och transfer processer, för utan kontroll på dessa processer går det aldrig att få kvalitativ data som går att lita på.

Har ni inte redan kvalitetssäkrade och effektiva processer inom dessa områden är det hög tid att påbörja ett arbete med att framtidssäkra dessa. Ett HR-system kan givetvis bli ett bra stöd i detta arbete, men A och O är att processerna utvecklas och då i samspel mellan HR, Finance och IT. Den strukturerade informationen ska kunna användas över gränserna och nyttjas i kombination med all annan gemensam verksamhetsinformation. Och följden av ”nästan bra” information kombinerad med annan ”nästan bra” information blir exceptionellt dåliga beslut.

Andra spännande nyheter som ser ut att kunna revolutionera marknaden inom HR är moderna molnbaserade globala lönesystem, system för Learning Management som i likhet med Netflix föreslår lämpliga individuella utbildningsupplägg med både internt och externt innehåll, verktyg som samlar data från all världens Job boards och kandidatdatabaser, digitala Buddys för nyanställda., etc…

Listan kan göras lång med alla tekniska innovationer som nu börjar ta form som nya applikationer och samarbetsverktyg. En fullspäckad konferens med luften full av digitala vibrationer. Som tur är balanserades detta med kloka tankar från Arianna Huffington som istället valde att fokusera på Work Life Balance, vikten av god sömn och urkopplade stunder och slutcitatet från avslutstalaren var faktiskt att det viktigaste av allt är att vi ”stays human”!

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.