HR

Oracle har ledningen inom HCM-system

I vår nyligen publicerade marknadsanalys HCM-Systems in Sweden har totalt 27 leverantörer/system inom HCM analyserats och värderats. Analysen redovisar att Oracle håller ledningen, och erbjuder en systemlösning som är i det närmaste heltäckande när det gäller processer relaterade till HCM.

Ledningen är dock knapp. Det finns en stor klunga med mycket starka leverantörer som håller på att jaga ikapp Oracle. Dessa system är SAP Sucessfactors, Workday, Talentsoft, Cornerstone, Sage och Comenius (SABA). De system som just nu utvecklas snabbast är Workday och SAP Successfactors som skördar stora framgångar, såväl internationellt som i Skandinavien.

Det är också värt att nämna de stora leverantörerna inom affärssystem som under de senaste åren genomfört massiva investeringar inom HR och har som säljargument att kunden erbjuds en integrerad helhetslösning med ekonomi och HR. Till dessa kan nämnas Microsoft, Infor, IFS, Deltek och Unit4. Även Workday kan relateras till denna kategori då Workday även erbjuder systemstöd för ekonomi och har som ambition att nå en stark tillväxt även inom ekonomiområdet.

Ledare ska dock inte förväxlas med ”bäst”. Ledare i detta sammanhang hänger primärt ihop med vilken bredd och djup leverantören erbjuder inom sin systemlösning. Till detta ska läggas parametern användarvänlighet som ofta ger en annan värdering. Workday är en av de leverantörer som i flera mätningar uppnår högst värdering gällande användbarhet.

Antalet HCM system ökar successivt på den skandinaviska marknaden. Sedan vår senaste marknadsanalys från 2017 har +10 nya aktörer etablerat sig i våra skandinaviska länder och det pågår just nu inbrytning av ytterligare ett flertal internationella system. Marknaden hårdnar och kunden har idag många leverantörer att välja mellan när det är dags för systembyte.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.