ERP

Rexor – systemet för konsulter

Historien om Rexor kan egentligen härledas till början av 90-talet då affärssystemet XOR utvecklades och lanserades. Vid den tidpunkten var ekonomisystem i windowsmiljö något nytt och banbrytande vilket även uppmärksammades av Microsofts Bill Gates som besökte det lilla svenska företaget i Malmö. Med tiden fick XOR en stark position på den svenska marknaden och kom att utmana många av de stora leverantörerna när kunderna sökte ett ekonomisystem.

När företagets grundare valde att sälja bolaget 2004 dröjde det inte länge innan det kliade i fingrarna att starta upp något liknande igen, fast då baserat på en modern arkitektur och plattform. Under 2009 påbörjades utvecklingen av den första versionen med det snitsiga namnet ”Re Xor” som pekade på att applikationen byggde på erfarenheterna från det föråldrade XOR men utifrån en modern, molnbaserad och re-inventerad arkitektur.

Till skillnad mot en del andra företag har företagets ledning valt att låta utvecklingen få ta lite tid och att lägga fokus på att utveckla en kraftfull applikation istället för att alltför tidigt börja annonserna och marknadsföra sig. En hållning som hedrar dem.

Rexor har nu funnits på marknaden i ett antal år och successivt börja bygga upp en kundbas och då med huvudfokus på konsultbolag med behov av tid- och projektbaserad redovisning. Ännu kan Rexor betraktas som en ”startup” utifrån perspektivet att antalet kunder ännu är under 100. Dock växer verksamheten och applikationen är mogen att ta till nästa nivå i sin utveckling. Till skillnad mot en del andra företag har företagets ledning valt att låta utvecklingen få ta lite tid och att lägga fokus på att utveckla en kraftfull applikation istället för att alltför tidigt börja annonserna och marknadsföra sig. En hållning som hedrar dem.

När verksamheten nu står inför utmaningen att ta nästa steg och öka sin marknadspenetrering har man valt att ta in externt kapital. Nyemissionen har tecknats av Sigmas grundare Dan Olofsson vilket borgar för långsiktighet och stabilitet. Med detta tillskott av kapital står verksamheten väl rustat för att fortsätta sin tillväxt och börja ta marknadsandelar. Till saken hör att det på den svenska marknaden råder brist på affärssystem med fokus på konsultbranschen och med förmåga att erbjuda ett molnbaserat system som täcker såväl ekonomi som tid- och projekt inom samma system.

Det blir intressant att följa Rexors resa och tillväxt som en utmanare mot övriga affärssystem, ofta lite äldre och utdaterade applikationer, som idag dominerar marknaden för konsulter. Det behövs verkligen en rejäl omskakning inom denna sektor och Rexor är en stark kandidat till att ta denna roll.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.