Årets bästa projekt inom Affärssystem

I dessa tider av oro och försiktighet känns det angeläget och roligt att få presentera finalisterna till utmärkelsen Årets Affärssystemsprojekt. Utmärkelsen som delats ut varje år sedan 2016 syftar till att lyfta fram framgångsrika affärssystemsprojekt och de kunder som genomfört dessa projekt.

Inför årets utmärkelse (som avser projekt med genomförd driftsättning under 2019) har det kommit in fler nomineringar än tidigare år vilket varit extra roligt. Detta visar att det finns många exempel på lyckade projekt trots att det sällan blir exponerat i media.

De kunder som kvalificerat sig enligt utvärderingskriterierna och sedan tagit sig till finalen är Peab Support som genomfört implementering av Unit4 Business World, Tacton som genomfört implementering av Workday Financials och Liseberg som genomfört implementering bla av Visma Business.

Kriterierna för att kvalificera sig baseras på ett flertal olika perspektiv som omfattar såväl kundens agerande inför och under sin upphandling och parternas agerande under implementeringsprojektet samt redovisad nytta efter genomförd implementering. Det handlar således mindre om att ”det gick bra” och mer om ”vad har vi konkret gjort för att det skulle gå bra”.

Även om detta primärt är en utmärkelse med syfte att lyfta fram kunden och dess agerande så sprider det också ljus över de leverantörer/partners som varit inblandade i implementeringen. Och konklusionen efter de 5 år som utmärkelsen delats ut är att några leverantörer lyckas bättre med att guida sina kunder inför och under implementeringarna jämfört med en del andra leverantörer. Men det som framstår som mest tydligt är att de kunder som valt att själva ta ett stort ansvar och vara aktiva (proaktiva) under implementeringen lyckats väsentligen bättre jämfört med de kunder som väljer att sätta sig i baksätet och överlåta implementeringen till leverantören.

Korandet av årets vinnare och prisutdelning var planerad till konferensen Forum Affärssystem den 12 maj men som nu senarelagts till november pga rådande restriktioner. Planen är dock att det ändå kommer att ske ett korande och en prisutdelning av Årets Affärssystemsprojekt i maj månad men sannolikt via ett webinar istället för en fysisk konferens.

Juryn, bestående av deltagare från såväl näringsliv som högskola, kommer under april månad att genomföra en genomlysning av de utvalda finalisterna och gallra fram den slutliga vinnaren. Nu ser vi fram emot finalen och möjligheten att få presentera årets vinnare!

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.