ERP

VD-intervju med Odd Magne Vea, CSO Rambase

Rambase är en relativt ny bekantskap inom affärssystem på den svenska marknaden. Rambase är dock ingen ny eller ung leverantör utan träder in på den svenska marknaden med måga års erfarenhet som leverantör. Vi har intervjuat Odd Magne Vea, CSO på norska Rambase.

 

 

Rambase är en relativt ny leverantör av Affärssystem på den svenska marknaden. Kan du berätta lite om er bakgrund och varför ni nu gör en inbrytning på den svenska marknaden?

RamBase har en lang historie som ERP system for Hatteland gruppen i Norge, et familieeiet industriselskap som de siste 40 årene har bygget opp flere store foretak. Med bakgrunn fra elektronikk-distribusjon og produksjon har løsningen vokst til å bli et komplett ERP system for komplekse virksomheter. Etter hvert ble RamBase også tatt i bruk av eksterne selskaper i Norge og var etter hvert i bruk internasjonalt av flere store kunder. I 2016 ble det besluttet å satste kommersielt på RamBase i markedet. Sverige har en næringsstruktur og industri hvor RamBase passer godt. I tillegg gjør både språk og kultur at Sverige er et naturlig marked å satse i. Mellomstore industriforetak med store krav til kvalitet, sporbarhet og dokumentasjon passer veldig bra i RamBase, og disse selskapene er det mange av i Sverige.  

 

 

Sverige är erkänt som ett land med en väldigt tuff konkurrens på grund av många befintliga leverantörer inom området affärssystem. Vad anser du att Rambase kan tillföra den svenska marknaden?

Vi anser det svenske markedet som veldig modent og med sterk konkurranse. Allikevel er det en veldig stor andel av foretakene som er på gamle løsninger med utdatert teknologi. De etablerte hovedaktørene i Sverige har vært bakpå med teknologiutvikling og mange kunder er derfor låste til begrenset funksjonalitet og også forhindret til å gjennomføre skikkelige digitaliseringsprosjekter. RamBase gir industrien i Sverige tilgang til funksjonalitet og dybde som tidligere kun har vært forbeholdt de store dyre løsningene samtidig som den rene skyteknologien og fleksible prismodellen løfter kundene opp på en moderne plattform klare for fremtiden.

 

 

HerbertNathan & Co upplever att lokal närvaro och ett etablerat nätverk med partners blir allt viktigare när kunder väljer leverantör och Affärssystem. Vad är er plan när det gäller kompetens och support för den svenska marknaden?

RamBase leveres gjennom en partnermodell og vi jobber aktivt med å bygge partnernettverket vårt i Sverige. Foreløpig er vi tilstede i Malmø med vårt eget selskap Step-up, og i Norrland med Umeå Datakonsulter (UDK). Vi satser på å dekke hele Sverige og leter aktivt etter partnere som vil tilby kundene ny teknologi og som ikke henger fast i gamle tradisjeoner med overdrevent timesalg og lite verdi til kundene. I løpet av 2020 forventer vi å ha minimum 3-4 partnere i Sverige.

 

 

Att hela branschen rör sig mot ”cloud” är idag en självklarhet. Vart står Rambase i denna fråga och hur planerar ni att bygga ett ekosystem för er produkten i och kring ”The cloud”?

RamBase leveres som en multi-tennant skytjeneste. Denne plattformen har vi levert lenge på og en ting som skiller oss fra konkurrentene våre er at all oppdatering av RamBase foregår live. RamBase kundene er alltid på den siste versjonen. Den eneste versjonen. Plattformen har et rikt API grensesnitt som muliggjør tilpasninger og forenkler arbeidet med integrasjoner. RamBase partnere kan dermed benytte RamBase plattformen inn i en større leveranse av flere integrerte systemer. Vi tror på transparens og har derfor både api’er og plattformdokumentasjon åpent dokumentert på nettet. I tillegg leverer vi en del standardintegrasjoner direkte fra RamBase slik at de mest vanlige kundebehovene ofte kan dekkes ved bruk av ferdig definerte integrasjoner.

 

 

Vad upplever du är de största utmaningarna som era kunder vill att ni hjälper dem med att lösa?

Vi opplever at kundene trenger å bli løftet på teknologi til en moderne plattform. De har vært på gamle løsninger lenge og ”ventet” på lovede oppgraderinger fra leverandøren sin i lang tid. Dette har hindret dem i å utvikle seg videre, og blant annet hindret dem i å starte prosjekter innenfor IoT og Industri 4.0. Det første steget de trenger hjelp til er rett og slett å bli kvitt teknologisk gjeld slik at de kan komme seg  videre. I tillegg opplever vi at flere kunder er frustrerte av tilbud om store langdryge implementeringsprosjekter hvor leverandøren ikke tar noen som helst risiko og all kost ligger hos kunden. Vi har tilbudt kundene fastprisprosjekter som også går fort slik at de ikke er lammet av lange implementeringsprosjekter. Det siste vi ser er at kundene ønsker en leverandør som tar ansvar for totalleveransen. Spesielt når det gjelder integrasjoner. Derfor satser vi på flere partnere som kan og vil hjelpe kundene med komplette leveranser slik at kunden får en profesjonell part å forholde seg til og ikke behøver å være mellommann mellom mange ulike leverandører.

 

 

Slutligen, hur ser era ambitioner ut för de kommande 3-5 åren?

RamBase skal vokse mye både i Sverige og i andre land. Vi har nå partnere både i Polen og Storbritannia i tillegg til Norge og Sverige. De neste årene kommer vi til å fokusere på å få flere partnere og kunder i disse landene samt å også etablere oss i flere land. Samtidig som vi vokser skal løsningen fortsette å være i front både teknologisk og på funksjonalitet slik at våre ”alltid oppdaterte” kunder kan ligge i front innenfor sine områder. Vi skal gjøre kundene våre gode. Det jobber vi med hele tiden.

 

 

Tack Odd för att du tog dig tid att besvara våra frågor rörande Rambase

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.