Sabafruit vinnare av Årets Affärssystemprojekt 2019

På konferensen Forum Affärssystem & HR korades i onsdags vinnaren av priset Årets Affärssystemprojekt 2019. Vinnare blev Sabafruit som tillsammans med leverantören Orango genomfört en professionell implementering av sitt nya affärssystem. Konkurrensen var dock hård och i finalen tampades Sabafruit med Svenska Köttföretagen och Karlshamns Energi som ställde upp med var sitt starkt bidrag till väl genomförda projekt.

Det som fick Sabafruit att dra det längsta strået var det unikt starka kundengagemanget från start till mål, och där Sabafruit visade ägarskap igenom hela projektet och till stora delar genomförde driftsättning och utrullning med begränsad insats av leverantören. En imponerande prestation som också gav de förväntade effekterna på nytta och förbättringar.

Till saken hör att organisationen stod inför stora utmaningar med en komplex handelsverksamhet med stora transaktionsvolymer, ett gammalt urvuxet egenutvecklat affärssystem och samordning av processer inom koncernen. Och trots detta uppnått kriteriet i tid och på budget samt med nådda effekter.

Det finns givetvis skäl att även ge en eloge till Orango som leverantör av systemet. Det krävs två parter för att lyckas och i detta fallet blev samarbetet mer lyckat än vanligt, och det tack vare en stor lyhördhet från båda sidor men också ett proaktivt ifrågasättande från båda parter igenom hela projektet. Det går att ha ett väldigt intimt och nära samarbete och samtidigt hålla hårt på ansvarsrollerna som kund och leverantör, så länge man har ett bra avtal som underlag och en stor skopa av sunt förnuft.

Vi i juryn som fått möjlighet att ta del av presentationen av projektet bugar och tackar för möjligheten att få insyn i ett så framgångsrikt projekt. Det finns framgångsrika projekt inom affärssystem och detta är ett av de bästa som genomförts under de senaste åren. Så nära ett skolboksexempel man kan komma. Stort grattis till alla som deltog i projektet!

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.

Kontakt

  • Genom att anmäla dig lämnar du ditt samtycke till att HerbertNathan & Co får spara och använda dina personuppgifter in enlighet med vår integritetspolicy.
  • Prenumerera även på vårt nyhetsbrevet som bl.a. innehåller information om aktuella frukostseminarier, rapporter och bloggar.